Valgamaa torkab silma surnud metssigade suure osakaaluga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Egert Tavita / RMK Facebook

Keskkonnaamet kinnitas metssigade küttimismahuks 29 608 isendit, millest 13. novembriks olid jahimehed küttinud 15 361 metssiga ehk 52% mahust. Kuna küttimist lihtsustav koeraga ajujaht algas alles oktoobris, on põhjust arvata, et jahimehed suudavad ettenähtud küttimislimiidi täita.

«Keskkonnaamet korjab iga kuu kümnendaks kuupäevaks jahipiirkondade poolt esitatud küttimisandmed kokku ning analüüsib saadud info alusel küttimise kulgu ja hukkunud metssigade kohta laekunud teateid. Viimaste küttimistulemuste põhjal saame öelda, et jahimehed on suutelised neile ettenähtud kohustust täitma ning 1. oktoobril alanud koeraga ajujaht kindlasti ka lihtsustab seda,» lausus ameti metsaosakonna juhataja Jaanus Kala.

Küttimisandmete aruandest selgub, et kõige paremini on küttimine edenenud Saaremaal, kus küttimismahust on täidetud juba 83%. Valgamaal on maht täidetud 46% ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles