Kaamerad hoiavad piletitel silma peal

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti poolt kohaliku liiniveo bussidesse paigaldatud kaamerad hoiavad muu hulgas bussijuhtide piletimüügil silma peal. Kuigi mõnda bussijuhti kaamerad häirivad, leidub ka neid, kes kaameratele lisagi sooviksid.
Maanteeameti poolt kohaliku liiniveo bussidesse paigaldatud kaamerad hoiavad muu hulgas bussijuhtide piletimüügil silma peal. Kuigi mõnda bussijuhti kaamerad häirivad, leidub ka neid, kes kaameratele lisagi sooviksid. Foto: Arvo Meeks

Bussidesse kaamerate paigaldamine on mitmelgi pool otsekui imeväel reisijate arvu tõstnud. Kaamerad ise muidugi inimesi reisima ei pane, küll aga takistavad juhtidel piletitulu endale võtmast.

Tegelikult ei ole siin ju midagi müstilist. Kui tavaliselt ostab reisija bussijuhilt pileti, siis iga tehing toksitakse masinasse, raha läheb kassasse ja sõidupilet inimese taskusse. Kui aga tehingut ametlikult ei toimu, läheb raha bussijuhi taskusse ja piletit ei näe keegi.

Sellise musta äri tulemusena jääb bussifirmadele mulje, et inimesi sõidab bussiga vähem kui tegelikult. Kuna maapiirkonnad on niigi tühjenemas, ei saa keegi bussifirmadele ette heita, et nad pealtnäha tühjana sõitvad liinid pikemalt mõtlemata kinni panevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles