Kultuur ja kultuuritus käsikäes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laanemetsa kalmistuvaht Kersti Kronberg, kes on oma tööd tublisti teinud juba 20 aastat, näitab kohaliku ravitseja Vana Suri ehk Kusta Taitsi hauaplatsi Laanemetsa kalmistul.
Laanemetsa kalmistuvaht Kersti Kronberg, kes on oma tööd tublisti teinud juba 20 aastat, näitab kohaliku ravitseja Vana Suri ehk Kusta Taitsi hauaplatsi Laanemetsa kalmistul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laanemetsa kalmistuvahi Kersti Kronbergiga saime kokku tema töökohas – kalmistul.

Kronberg on Laanemetsas elanud 40 aastat, pärit on ta naabervallast Karulast. 66aastane naine on surnuaiavahi tööd teinud paarkümmend aastat. «Augustis sai täpselt 20 aastat täis. Olen lõpetanud Antsla sovhoostehnikumi ja terve elu, seni kuni olid majandid, töötanud Tahe sovhoosis seemnekasvatuse agronoomina. Koos abikaasaga oleme suureks kasvatanud kolm last,» rääkis naine. Tütar elab tal Inglismaal, pojad aga siin kandis. «Kolm lapselast on meil ka.»

Elust Laanemetsa külas arvas naine, et pole viga, vaikne ja rahulik külakene, kõik vajalik olemas ning tema ei kurda millegi üle. «Üritusi korraldatakse vallas piisavalt, ole aga mees ja võta osa. Suured peod on iga-aastane jaanipäev, külade päev ja jõulupidu,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles