Pealinnamees heitis ankrusse talumajja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinnamees Toivo Erilt on omale maakodu soetanud Laanemetsa külla. Elamispaika peab ta rahulikuks, vaikseks ja turvaliseks ning ümbritsevat loodust võrratuks. Mees on oma panuse andnud ka Valga vabadussamba taasta­misse.
Pealinnamees Toivo Erilt on omale maakodu soetanud Laanemetsa külla. Elamispaika peab ta rahulikuks, vaikseks ja turvaliseks ning ümbritsevat loodust võrratuks. Mees on oma panuse andnud ka Valga vabadussamba taasta­misse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pealinnamehele Toivo Eriltile on Laanemetsas asuv talu olnud koduks juba 18 aastat. «Minu emapoolne suguvõsa on elanud Taheva vallas, isapoolne on Virumaalt. Ise olen läbi-lõhki pealinna poiss. Kui aastaid tagasi sattusin Valgamaale ööbima Koiva ja Mustjõe lähistele, hakkas see kant nii meeldima, et hakkasin endale otsima elamiskohta. Ostsingi siia talu,» sõnas Erilt.

Kui esialgu sõitis mees igal reedel pealinnast Laanemetsa ja pühapäeva hilisõhtul tööülesannete pärast jälle tagasi, siis nüüd, pensionile jäämise järel, on temast saanud paikne Laanemetsa küla elanik. «Siin tunnen ennast hästi, olen looduse keskel, näen, kuidas haned-luiged lähevad ja kevadel jälle tagasi tulevad. See on ehe keskkond, mida linnas ei näe,» sõnas ta.

Eks maaelulgi on oma kitsaskohad ja kõike vajalikku alati käe-jala juures ei ole. Alles mõni päev tagasi oli ta maadelnud oma arvutiga ja käinud abi saamiseks Valgaski ära. «Ka Valga mulle meeldib, tore kompaktne väikelinn, mis on hästi välja arendatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles