Nõmme talus annavad tooni kuuseistikud ja astelpajud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme talu peremees Mart Leosk (vasakul) on rahul, et poeg Maido on otsustanud vanemate tegemistest eeskuju võtta ja metsandusse sukelduda.
Nõmme talu peremees Mart Leosk (vasakul) on rahul, et poeg Maido on otsustanud vanemate tegemistest eeskuju võtta ja metsandusse sukelduda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga–Mõniste–Võru maantee läheduses Laanemetsa külas asub Nõmme talu, kus oma esivanemate talus askeldavad Mart ja Helju Leosk.

Talus võtsid mind vastu peremees Mart ja ja perepoeg Maido Leosk, kes Tartust külla oli tulnud. «Vanemate tallu tulin elama 1997. aastal, müüsin Valgas korteri maha. Viis aastat tagasi jäin pensionile ja nüüd askeldan siin oma isatalus,» rääkis peremees Mart, kes on töötanud metsamajandis metsavalve insenerina, peametsaülemana ja  keskkonnaametis metsanduse spetsialistina.

«Riigiametniku töö on end  ära tasunud, saan nüüd kõrgemat pensioni ja lisa sain ka Siberis veedetud aastate eest,» rääkis peremees. Raudteelase pojana sündis ta – uskuge või mitte – raudteejaamas, sest seal nende kodu oligi. «Isa saadeti vangi ja ema kolme lapsega Siberisse. Mina olin siis nelja ja poolene, Siberist tagasi tulles olin 11aastane. Käisin seal venekeelses koolis. Eestisse tagasi tulles jätkasin kooliteed Koikkülas ja seejärel Mõnistes,» meenutas ta. Keskkooli lõpetas mees Valgas, seejärel õppis selgeks metsamehe ameti Tartus põllumajandusakadeemias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles