Tulekul lörts ja lumi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reede päeval on 5..9°C. Õhtul aga laieneb üle mere madalrõhkkonna serv. Lõuna- ja kagutuul paisub taas tugevaks, rannikul on puhanguid 15, Saaremaal ja Hiiumaal kuni 18 m/s.

Laupäeval laieneb üle mere uus madalrõhkkond ja muudab meie ilma vihmaseks. Saartel saab lõuna paiku tihedam sadu läbi, mandril paraneb ilm õhtul. Tuul on tugev, puhub öösel kagust puhanguti 14, rannikul 18 m/s, hommikuks tuul nõrgeneb. Päeva jooksul pöördub tuul põhjakaarde ning tugevneb saartel ja Virumaa rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel ja päeval 2..7°C.

Pühapäeval ulatub madalrõhkkond servaga veel Eesti kohale. Sajab aeg-ajalt vihma ja lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 2–6, põhjarannikul kuni 11 m/s. Õhutemperatuur ööpäeva vältel oluliselt ei muutu ning on +1..+5, saartel kuni +7°C.

Esmaspäeval madalrõhkkonna mõju väheneb. Sajuhooge on hõredamalt, kuid tulla võib nii vihma, lörtsi kui lund. Tuul on enamasti nõrk, öösel puhub valdavalt põhjakaarest, päeval pöördub idakaarde. Õhutemperatuur öösel -3..+2, päeval 0..+5°C.

Teisipäeval jõuab Skandinaaviasse uus madalrõhkkond ja laieneb ühes sajupilvedega üle mere, lisaks vihmale tuleb sisemaal algul ka märga lund. Lõuna- ja kagutuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, öö hakul langeb sisemaal alla 0°C, päeval 3..8°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles