Eesti tütarlastekoor tõi koju hõbedase auhinna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat hooaega tegutsevas Eesti tütarlastekooris käib koos ligi kolmkümmend lauluhimulist üle Eesti. Valgamaalt laulab kooris seitse Otepää kandi neiut, kes õpivad Otepää gümnaasiumis.
Kolmandat hooaega tegutsevas Eesti tütarlastekooris käib koos ligi kolmkümmend lauluhimulist üle Eesti. Valgamaalt laulab kooris seitse Otepää kandi neiut, kes õpivad Otepää gümnaasiumis. Foto: Erakogu

Eesti tütarlastekoor saavutas rahvusvahelisel koorikonkursil Varssavis lastekooride kategoorias teise koha. Valgamaalt laulab kooris seitse Otepää gümnaasiumis õppivat neiut.

Sügisel kolmandat hooaega alustanud koorile oli Varssavi konkurss esimene koorikonkurss ning ka esimene esinemine väljaspool Eestit. Tütarlastekoor esitas seal uut eesti muusikat. Oma kavas esitasid nad lisaks  Veljo Tormise ja Jukka Linkola loomingule kaks Mari Amori teost: «Unemetsades» ja esiettekandena Eesti tütarlastekoorile loodud «Salve Regina», mille valmimist toetas kultuuriministeerium.

Kooris laulavad 10–15aastased tüdrukud üle Eesti ning kokku saadakse koorilaagrites kuus korda aastas. Konkursil osales 26 lauljat, neist seitse Valgamaa neiud: Merelle Liivamägi, Kerttu-Liis Levin, Laura Kriisa, Geir Kudu, Erika Maide, Veronika Maide, Janetta Lukk. Tüdrukud on pärit Otepäält, Sihvalt ja Nõunist ning koori dirigendi Vilve Maide kinnitusel õpivad nad kõik Otepää gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles