Juhtkiri: Sõda klientide pärast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Security patrullauto Tõrvas.
USS Security patrullauto Tõrvas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

See oli 2013. aasta algus, kui Tõrva piirkonnas kümme aastat teenust pakkunud turvafirma G4S teatas, et patrullide hoidmine ei ole seal enam majanduslikult otstarbekas ning turvapatrull viiakse linnast ära. Seevastu lubati seda kanti teenindama hakata Valga, Elva ja Viljandi patrullidega. Seetõttu hakati linnas otsima teisi võimalusi ning lõpetama G4Siga lepinguid ja uusi lepinguid tehti juba USS Securityga. Kahe nädalaga sõlmis ligi pool klientidest lepingu uue pakkujaga.

Pärast seda aga avastas G4S, et on teinud suure vea ja hakkas tegelema tagasivärbamiskampaaniaga ning pakkus klientide tagasi saamiseks suuri allahindlusi. Ootamatult tekkinud konkruents ilmselt tegi ka head klientidele, kellel oli nüüd valikuvõimalus.

Nüüdseks on niinimetatud turvasõda taas päevakorda kerkinud. USS Security kliendid on saanud taas G4Silt ülimalt odavaid pakkumisi, koguni poole odavamat teenust. G4S peab olukorda tavapäraseks konkurentsiolukorraks, kus nad soovivad omale kliente juurde saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles