Otepää muusikakool pidas tähtpäeva

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää muusikakooli juubelipidustused
Otepää muusikakooli juubelipidustused Foto: Monika Otrokova

Laupäeval, 7. novembril  toimus Otepää gümnaasiumis Otepää muusikakooli 40. aastapäevale pühendatud kontsert, kus esinesid muusikakooli õpilased, õpetajad ja vilistlased ja lisaks Pühajärve Puhkpilliorkester.

Juubelikontserdil astusid üles need, kel ühel või teisel viisil side muusikakooliga. Nende seas astus õhtujuhina üles kooli vilistlane, praegune Von Krahli Teatri näitleja Ott Kartau, helipuldis istus aga  Elmo Saul. Külalistel oli võimalik kuulata meeleolukaid tantsuviise, klassikalist muusikat, erinevat pillimängu, rahvamuusikapopuriid. Oma mälestustest rääkis vilistlane Kadri Steinbach. Kontserdi lõpetasid üllatusesinejad, kes vastupidiselt teistele ei mänginud pille, vaid esitasid rahvatantse.

Tähtpäeva puhul tunnustas Otepää vallavalitsus tunnustas muusikakooli 400 euroga. «Otepää muusikakool on kahtlematult piirkonna au ja uhkus,» sõnas Otepää vallavanem Kalev Laul. «Neid omavalitsusi, kus nii heal tasemel muusikaalast õpet antakse, polegi nii palju. Muusikakooli õpilased on võitnud mitmeid üle-riigilisi konkursse.» Otepää vallavalitsuse tänukirjaga tunnustati lisaks veel pikaajalisi muusikakooli töötajaid Merike Roopi ja Anne Aret ning direktorit Tuuli Vaherit.

Otepää muusikakooli direktor Tuuli Vaher tõdes, et paljud vilistlased on sidunud oma elu muusikaga, kuna haridusteed on jätkatud kõrgema astme muusikakoolides - edasi õppima on mindud erinevaid instrumente, laulmist, pärimusmuusikat.

Kooli vilistlastest on pedagoogidena tunnustatud kitarrist Peep Peterson, koorijuht Vilve Maide ning Koeru muusikakooli direktriss Kerli Sirila, lauljana töötab Viinis Evelin Saul. «Otepää muusikakooli tänane sisu on selline tänu inimestele, kes siin majas töötavad,» lausus Tuuli Vaher. 

«Olen väga tänulik, et meil on väga erinevad isiksused ja igaüks panustab täpselt sellisel moel nagu temale omane, nii tekivad kokkuvõttes parimad ideed ja lahendused.» Otepää muusikakooli tänukirjad said muusikakooli töötajad Imbi Poolakene, Ülle Rebane ja Helen Kirsi.

1. septembril möödus 25 aastat Otepää muusikakooli asutamisest. Kool ei tekkinud tühjale kohale, vaid selle teke oli ette valmistatud aktiivse muusikaalase tegevusega Otepää keskkoolis juba pikema aja jooksul.

Alates 2004. a. algusest tegutseb muusikakool vanas koolimajas, mis sedapuhku on põhjalikult renoveeritud. Hetkel omandab 13 õpetaja juhendamisel pillimängu oskusi 97 õpilast. Instrumentidest on võimalik õppida klaverit, akordioni, viiulit, erinevaid vask- ja puupuhkpille,  klassikalist  ja elektrikitarri. 

2015. a sügisel taaskäivitati ka lauluõpe. Iga eriala baasil on moodustatud väiksemaid ja suuremaid ansambleid. Rühmatundides jagatakse teadmisi solfedžost ja muusikaloost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles