Kohalik elu algab kohalikust omavalitsusest

Jüri Ratas
, Riigikogu aseesimees(Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas külastab täna Valga ja Põlva haiglat
Peaminister Jüri Ratas külastab täna Valga ja Põlva haiglat Foto: Erakogu

Meie kõigi igapäevane elukeskkond sõltub kõige otsesemalt kodulinna või -valla tegevusest ja võimekusest. Kohaliku omavalitsuse tööpõld on lai, näiteks korraldab ta sotsiaalabi, elamu- ja kommunaalmajandust, heakorda, kohalikku ühistransporti ning omavalitsusele kuuluvate haridus- ja tervishoiuasutuste ülalpidamist.

Kahjuks on viimased valitsuskoalitsioonid kohaliku tasandi väärtustamise asemel liikunud hoopis risti vastupidist teed. Omavalitsuste rahastust ning otsustusõigust on korduvalt kärbitud ning ka paljuräägitud haldusreformi plaanitakse läbi viia jõumeetodil.

Omavalitsuste tulubaasi ja kohalike teede rahastuse kärpimine 2009. aastal oli niigi majanduskriisi tagajärjel kannatavatele linnadele-valdadele üliraske. Majanduskriisi põhjast on möödunud juba kuus aastat, kuid valitsustasand käitub omavalitsustega nagu kriis alles kestaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles