Tants hoiab memmedel tervise korras

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka memmede tantsurühmas Vokiratas, mis täna tähistab sõprade seltsis 20. sünnipäeva, tantsib kümme tragi tantsumemme: Milvi Pajumäe (vasakult), Imbi Nurmetu, Maie Tutk, Elka Mikkin, Elina Kütt, Mall Praks, Valve Einaste, Valve Sprenk, Eha Kallis ja Liidia Babušk. Istub tantsutrupi ellukutsuja ja juhendaja Vaike Eiche.
Puka memmede tantsurühmas Vokiratas, mis täna tähistab sõprade seltsis 20. sünnipäeva, tantsib kümme tragi tantsumemme: Milvi Pajumäe (vasakult), Imbi Nurmetu, Maie Tutk, Elka Mikkin, Elina Kütt, Mall Praks, Valve Einaste, Valve Sprenk, Eha Kallis ja Liidia Babušk. Istub tantsutrupi ellukutsuja ja juhendaja Vaike Eiche. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Juba paarkümmend aastat saab kolmapäeviti Puka rahvamajas kokku kümme vanaprouat, kes koondunud tantsurühma Vokiratas. Iga kokkusaamine on oodatud rõõmupäev, mil saab jälle mõnusasti jalga keerutada ning hingelt mured ära rääkida.

Kui eelmisel nädalal rahvamajja jõudsin, olid memmed juba tantsuhoos. Kõlas rütmikas muusika ning külalisele näidati ette, kuidas näeb välja kadunud tantsupedagoogi Aleks Raja seatud «Puka valss».

Tantsurühma kokkukutsuja, kõik need aastad juhendajatööd teinud 80aastane Vaike Eiche pälvis kevadel  silmapaistva tegevuse eest kultuurivallas pärandihoidja sõle elutöö kategoorias. Puka vallas sündinud ja koolis käinud ning lapsepõlvest peale tantsuga tegelenud Eiche pakkus naistele paarkümmend aastat tagasi välja võimaluse enda liigutamiseks tantsu kaudu. Kohalikud naised võtsid sõnasabast kinni ja nii see kõik algaski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles