Gümnaasium pingutab koolipere kasvu nimel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa
Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses riigigümnaasiumiks saamisega tulevasest õppeaastast ootavad Valga gümnaasiumi suured muutused. Et õpilaste arv suureneks, teeb kool usinalt reklaami ja ka koostööd Valga kahe põhikooliga.

Koolis on praegu 141 õppurit ning õpetajaid on kokku 24, kes täidavad 16,5 ametikohta. Seoses riigigümnaasiumile üleminekuga 1. septembrist 2016 seisavad koolil ees suured muutused. Riigigümnaasiumis on ette nähtud 12,5 õpetaja ametikohta, muule personalile 7,75 ametikohta.

«12,5 õpetaja ametikohaga me toime ei tule. Ministeerium on andnud meile suulise lubaduse arvestada meie vajadustega, kuna meie koolis jätkub Priimetsa põhikoolist tulevatele õppuritele 60/40 õpe,» rääkis gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa, kui andis Valga linnavolikogu viimatisel istungil ülevaate tulevase riigigümnaasiumi eesmärkidest ja tegevustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles