Õhtu täis müstilisi lugusid ja hurmavat muusikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinasjutuvestja Polina Tšerkassova Valga Säde kohvikus.


Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Muinasjutuvestja Polina Tšerkassova Valga Säde kohvikus. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Säde kohvikusse kogunenuil oli tore võimalus veeta paar tundi muinaslugude ja maagilise muusika seltsis. Külas oli antropoloog, muusik ning muinasjutuvestja Polina Tšerkassova.

«Olen palju mööda ilma reisinud ja igalt poolt lisaks muinasjuttudele korjanud muusikariistu,» ütles muinajutuvestja enda tutvustuseks. Suureks eeskujuks ja õpetajaks peab ta Piret Pääri, kes on rahvakultuuri keskuse spetsialist suulise pärimuse alal, jutuvestja ja koolitaja ning muinasjutukooli eestvedaja.

Nii kaua kui on elanud inimene, on elanud temas huvi ja armastus lugude vastu. «Tänapäeval vestavad lugusid raadio, televiisor, ajalehed, raamatud ja internetiavarused. Ennemuiste tõid lugusid inimesteni jutuvestjad. Iga lugu kannab endaga õpetust eluks kaugetest aegadest,» sõnas Tšerkassova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles