Linnas särab üle 2000 uue valgusti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõndagi valgalast on sel nädalal häirinud asjaolu, et kahel õhtul järjest ei põlenud tänavavalgustus kesklinnas:  Pärna puiesteel, Neulandi, Kesk ja Vabaduse tänaval.
Mõndagi valgalast on sel nädalal häirinud asjaolu, et kahel õhtul järjest ei põlenud tänavavalgustus kesklinnas: Pärna puiesteel, Neulandi, Kesk ja Vabaduse tänaval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel aastal alustatud tänavalgustustööd Valgas on lõppenud. Vahetatud on üle kahe tuhande valgusti ning ehitatud poolsada kilomeetrit uusi liine.

«Tööde juhtpartner oli keskkonnainvesteeringute keskus (KIK), kes ei rahastanud omavalitsusi, vaid ettevõtteid. Nii sai ka Valga Vesi juurde uue tegevusala: tänavavalgustuse hoolduse ja korralduse,» selgitas ASi Valga Vesi juhatuse liige Jüri Teder linnavolikogu istungil.

Tööde kogumaksumuseks kujunes käibemaksuta 2,627 miljonit eurot, millest linn panustas kümme protsenti. «Projekteerimiseks ja ettevalmistustöödeks kulus 92 000, valgustitele üle 700 000, postidele-jalanditele üle 207 000 euro. Ligi 60 protsenti kogumaksumusest moodustasid ehitustööd, mis läksid maksma 1,561 miljonit eurot,» selgitas Teder. Järelevalvele kulus üle 65 000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles