Hädas sõbra nime taga võib peituda kaaperdaja

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei soovitab inimestel selliste kirjadega olla äärmiselt ettevaatlik, et mitte lõksu sattuda.
Politsei soovitab inimestel selliste kirjadega olla äärmiselt ettevaatlik, et mitte lõksu sattuda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel nädalatel on taas aktiivselt levinud e-kirjad, kus väidetav tuttav teatab, et on sattunud reisil hätta ning palub rahalist abi. Ettevaatust! Tegemist võib olla petukirjaga.

Kirju saadakse pealtnäha tuttava käest, kuid tegelikult on selle tuttava meilikonto hoopis kaaperdatud. Kirjas teatatakse, et saatja on näiteks Küprosel sattunud hätta ja palub seetõttu rahalist abi. Summad on erinevad, jäädes vahemikku 1700–2000 eurot.

Üks ohvritest, kelle meilikonto kaaperdati, oli Valgamaa jahimeeste ühistu, kes kasutab Gmaili kontot. Ühistu juhatuse liikme Rein Rosenbergi sõnul sattus nende kontaktaadress tule alla ja neile saadetud kirjad ei jõudnud kohale. Olukorra lahendamiseks pidid nad appi võtma IT-mehe, kelle abil kaaperdatud konto korda saadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles