Reisijad nurisevad halbade tingimuste üle

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Valka bussijaama ühendus Läti pealinnaga on halb, valivad paljud piirkonna inimesed reisi alguspunktiks Valga jaama.
Kuna Valka bussijaama ühendus Läti pealinnaga on halb, valivad paljud piirkonna inimesed reisi alguspunktiks Valga jaama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nagu andis teada Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Aldis-Māris Dubļāns, on mõnigi kaksiklinna Valga-Valka Läti poole elanik rahulolematu sealse autobussijaama halva seisukorra pärast. Eriti häirib inimesi see, et jaamas on pime.

Samuti pole jaama ruumid kuigi avarad, ent Dubļānsi hinnangul pole suuremate ruumide järele praegu ka vajadust, kuna jaamast pole just kuigi palju väljumisi. Näiteks Riiga saab Valkast bussiga sõita vaid korra ööpäevas ja siis väljub buss kell 4.50 öösel. «Nagu arvata võib, pole see liin kuigi populaarne. Seda enam, et see VTU Valmiera teenindatav liin on palju aeglasem kui Ecolinesi teenindatavad, mis väljuvad Valgast.»

Samuti saab Riiga Valkast sõita rongiga. Kuna aga Lugaži jaam asub linna servas ja sinna pole jõuda kuigi mugav, kasutavad paljud Valka piirkonna elanikud nii rongile kui bussile minekuks Valga jaama. «Teil on ilus ja suur jaamahoone – pole ime, et valkalased nurisevad,» teeb kaksiklinna Eesti poole transpordisõlm ajakirjaniku hinnangul Läti omale igati silmad ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles