Probleemid haridusnõuetega politsei- ja piirivalveametis

, Riigikogu EKRE fraktsiooni liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Kaskpeit
Uno Kaskpeit Foto: Erakogu

Mind ajendas kirjutama segadus haridusnõuetega politsei- ja piirivalveametis (PPA) ning siseministri vastus minu kirjalikule küsimusele, milles palusin ülevaadet politseinike ja piirivalvurite vabastamisest teenistusest seoses kehtestatud haridusnõuetele mittevastavusega. Vastuses rõhuti sellele, et personaliandmebaasidest ei ole võimalik vastavaid andmeid kätte saada. Soovitud statistika koostamine oleks PPA-le aga ressursimahukas.

Iseseisvas piirivalveorganisatsioonis olid haridusnõuded väga olulised enne ühendasutuse loomist ning tuli ette olukordi, kus vabastati ametnikke, kes ei olnud suutnud neid nõudeid täita. Mis toimub aga uues ühendorganisatsioonis?

14. detsembril 2009 võeti vastu siseministri määrus, mis määras kindlaks, et PPA peadirektor, kaitsepolitseiameti peadirektor ning nende ametite peadirektorite asetäitjad ning prefektid peavad omama magistrikraadi või sellega võrdsustatud kvalifikatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles