Mulgi Kammeris sai viltimist õppida

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva ennelõunal oli Mulgi Kammer Hummulis taas käsitööhuvilistele avatud. Seekord sai oma oskusi täiendada ja kätt proovida viltimisel.

Tehnika nimi, mida juhendaja, ka ise kogenud käsitöötegija Kersti Sirel õpetas, on nunoviltimine. Nuno-tehnika on pärit Jaapanist ja sõna "nuno" tähendabki tõlkes kangast. Selle tehnika abil saab hõredast kangast ja villast luua reljeefse ja viltja liitkanga - nunovildi. Nunovildi loomiseks on erinevaid võimalusi ja sellevõrra on ka tulemused erinevad. Nii valminud efektsest viltkangast saab valmistada erinevaid esemeid: kotte, rõivaesemeid, ehisdetaile jne.

Kätt sai proovida ka teiste viltimistehnikatega. Üleüldse tundus, et ei ole asja, mille valmistamist see tehnika ei võimalda, vaja on vaid materjali, väikest õpetust ja väheke fantaasiat koos pealehakkamisega. Materjalina kasutatav paljudes värvitoonides villaloor on saadud Saaremaalt, OÜst Pilvelambad. Katsetused olid v'ga mitmekesised: kes võttis kohe julgelt ette kübarateo, kes pisikesed sussid süleleapsele, kes proovis niisama ettevaatlikult proovilapile mustreid seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles