Sõbrad tähistasid koostöö aastapäeva

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarpi koolilapsed Otepää vallavalitsuses külaskäigul 2010.aastal.
Tarpi koolilapsed Otepää vallavalitsuses külaskäigul 2010.aastal. Foto: Monika Otrokova

 Otepääle oli kaugeid külalisi tulnud tervitama väga palju inimesi.

Otepää vallas oli 17.–22. oktoobrini külas sõpruspiirkonna Tarpi delegatsioon Saksamaalt, mille koosseisu kuulus lisaks omavalitsusjuhtidele meremeeste koor Die Hornblower. Üheskoos tähistati sõprussuhete loomise 25. aastapäeva.

Sõbrad Tarpist külastasid Valgamaa vaatamisväärusi, Otepääl tutvuti Tehvandi spordikeskuse, Maarja kiriku ja Eesti lipu toaga. Die Hornblower andis selle aja jooksul kolm kontserti: Tartus koos Tartu Hansa kooriga, Sangaste lossis ning lõpuõhtu kontserdi 21. oktoobril Otepää gümnaasiumis. Kõik kontserdid võeti väga soojalt vastu, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Otepääle oli kaugeid külalisi tulnud tervitama väga palju inimesi. Külalised kohtusid Otepääl oma vanade sõprade ja tuttavatega, koos meenutati sõprussuhete algusaastaid. Kontserdil astusid lisaks külalistele üles Otepää naisrahvatantsurühm Nuustaku, muusikakooli õpetajate ansambel, kandlemängija Varju Teder ja eakate ansambel Relami.

Meeleolukat tantsumuusikat mängis Lille Tali rahva- ja peremuusikaorkester koos Margit Tali ja Merle Soonbergiga.

Vallavanem Kalev Laul tänas ja tunnustas Tarpi kodanikke, kes 25 aasta jooksul sõprussuhteid hoidnud. Vald kinkis Tarpi vallale litograafia Pühajärvest ja kingikorvi, kus sees Otepää lihatööstuse Edgar tooted ja muud piirkonna toidud.

Tarpi vallavanem Peter Hopfstock avaldas heameelt, et nad said Otepääd külastada. «Oli rõõm kohata vanu sõpru ja sõlmida uusi sidemeid, meeldis väga Otepää inimeste lahkus ja sõbralikkus. 1990. aastatel Otepääd külastanud Tarpi elanikele oli väga meeldiv üllatus see, kui palju Otepää on edasi arenenud,» sõnas Hopfstock.

«Soovime Otepääle algavaks talvehooajaks palju lund ja palju turiste. Saime kutse ka Otepää 900 aasta juubeli tähistamisele 2016. aasta suvel, kindlasti plaanime osaleda,» lisas ta.

Kalev Laul märkis, et ka Otepää vallal oli väga hea meel võõrustada sõprusvalla delegatsiooni. «Nende aastate jooksul on sõpradelt saadud abi ja nõu, väga paljud otepäälased on käinud Saksamaal ja sakslased omakorda siin.»

«Väga huvitav oli tõdeda, et praegused probleemid on mõlemal omavalitsusel sarnased: mure eelarve pärast ja haldusreformid. Samas on mõlemal ühiseid põhjuseid rõõmustamiseks. Viimasel visiidipäeval aset leidnud kontsert näitas selgesti, kui palju rõõmu pakkusid meremeeste koor Tarpist ning Otepää ansamblid ja tantsijad,» avaldas Laul rahulolu.

«Meie, kes me Otepääl elame, ei märka ega tähtsusta iga päev neid muutusi, mis pikema aja jooksul aset on leidnud. Üks Tarpi esindajatest, kes oli viimati siin 25 aastat tagasi, tõdes, et võrreldes selle ajaga, kui ta esimest korda siin oli, on toimunud tohutud muutused, ning soovis, et me samamoodi jätkaks,» lisas vallavanem.

Sõpruskokkulepe Otepää ja Tarpi vahel allkirjastati 14. veebruaril 1992, kuid kahe tollase linnapea vahel oli sõprussuhete loomine kokku lepitud juba 1990. aastal. Kiirelt alustati õpilas- ja kultuurivahetusega. Samuti oli intensiivne mõlema piirkonna kodanikevaheline suhtlus. Mõnigi toonastest kontaktidest on säilinud tänaseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles