Võimalikud massihauad paigas

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torma matmispaigas tõusid lagunemisprotsessi tagajärjel seakorjused maapinnale. Valga maakonnas välja valitud matmiskohad on praegu vaid paberil ja loodetavasti ainult sinna jäävadki.
Torma matmispaigas tõusid lagunemisprotsessi tagajärjel seakorjused maapinnale. Valga maakonnas välja valitud matmiskohad on praegu vaid paberil ja loodetavasti ainult sinna jäävadki. Foto: Jaanus Lensment / Postimees / Scanpix Baltics

Selgunud on sigade katku tõttu hukatud loomade võimalikud matmispaigad, Valgamaal on neid kolm. Kohalikud loodavad, et see plaan vaid paberile jääbki.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori asetäitja Olev Kalda allkirjastas kolmapäeval käskkirja, millega kinnitas sigade Aafrika katku tõrjumise käigus hukatud loomade võimalike matmispaikade nimekirja. Koostöös omavalitsuste ja keskkonnaspetsialistidega saavutati kokkulepe 24 võimaliku massihaua osas kaheksas maakonnas. Valgamaal on neid kohti kolm: Helme vallas Roobe külas ning Põdrala vallas Uralaane ja Voorbahi külas.

VTA kinnitusel ei ole nimekiri lõplik, kuna esmatähtis on keskkonnaohutus. Sestap viiakse läbi täiendavaid keskkonnauuringuid, samuti tehakse vajadusel proovikaevamisi või -puurimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles