Nädalavahetusel saabub taas aeg aega muuta

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikme Tanel Talve sõnul mõjub kaks korda aastas toimuv kellakruttimine halvasti inimeste tervisele
Riigikogu liikme Tanel Talve sõnul mõjub kaks korda aastas toimuv kellakruttimine halvasti inimeste tervisele Foto: Lõuna-Eesti Postimees

Taas kord on aeg sealmaal, kus seda tuleb tunni võrra varasemaks nihutada. Ööl vastu pühapäeva läheme suveajalt talveajale. Kas aga kellakeeramise kasud kaaluvad üles inimeste siserütmidega jändamise?

Kui turismi ja kaubanduse valdkonnas soodustavad suvised valged õhtud äritegevust ning väidetavalt saab nõnda kokku hoida ka elektrienergiat, tekitab mõne allika väitel bioloogiliste rütmidega mängimine inimestel tervisehädasid.

Eelmise aasta märtsis avaldatud USA teadlaste uurimuses selgus, et Michigani osariigi haiglates võetakse vahetult pärast suveajale üleminekut vastu 25 protsenti rohkem südameinfarktiga patsiente. Sarnastele tulemustele jõudsid Stockholmi Karolinska instituudi teadlased paari aasta eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles