Oma lugu jutustab kontrabass

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Taavo Remmel alustas seitsmeaastasena muusikaõpinguid viiuli erialal, on ta üle 30 aasta tuntust kogunud kontrabassimängijana. Veel mängib ta ka basskitarri ja klaverit.
Kuigi Taavo Remmel alustas seitsmeaastasena muusikaõpinguid viiuli erialal, on ta üle 30 aasta tuntust kogunud kontrabassimängijana. Veel mängib ta ka basskitarri ja klaverit. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Esmaspäeva õhtul saab Valga muusikakoolis tutvuda kontrabassi hingeeluga. Räägitakse instrumendi päritolust ja kõlast ning võimalustest, mida peidab selle suure keelpilli võimas olemus. Lugu räägib muusikast ja selle eri stiilidest.

Kontserdil astub üles Eesti üks parim ja mitmekülgseim kontrabassimängija Taavo Remmel muusikutest poegade Heikko (kontrabass) ja Joel (klaver) Remmeliga. Saksofonil musitseerib Valgast pärit Raul Sööt. Kõlab muusika džässist klassikaliste kompositsioonideni.

Taavo Remmel mängib nii klassikalist muusikat kui džässi, ta on üks kõige hinnatumaid ansamblipartnereid, aga ka karismaatiline sooloartist ning suurepärane improvisaator. Tema kontrabass laulab ja samas lausa purskab emotsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles