Tulevikutalendiks pürgib kaheksa valgamaalast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eelmisel aastal olid konkursil edukad Tõrva gümnaasiumi õpilased Karl Martin Volver ja Mare Vahtre.
Üle-eelmisel aastal olid konkursil edukad Tõrva gümnaasiumi õpilased Karl Martin Volver ja Mare Vahtre. Foto: Madis Sinivee / Maxima

Tänavu viiendat korda toimuvale andekatele noortele suunatud stipendiumikonkursile Tulevikutalent 2015 laekus enam kui kolmsada avaldust. Tulevikutalendiks soovib saada ka kaheksa Valgamaa noort.

Konkurssi korraldava Maxima Eesti turundusdirektori Ty Lehtmäe sõnul osutusid sarnaselt varasematele aastatele menukamaks sporditalendi ning kultuuritalendi kategooriad.

«Sportlikel noortel on küllaltki lihtne oma saavutusi esitleda – konkursil hinnatakse muuhulgas näiteks tulemusi erinevatelt võistlustelt. Nagu varasematel aastatel, oli vähim avaldusi humanitaartalendi tiitlile, kus oma saavutuste näitamine on pisut keerulisem,» rääkis Lehtmäe.

Neljal möödunud konkursiaastal on tulevikutalendi tiitli saanud kolm valgamaalast. «Möödunudaastasel konkursil sai rallisprindiga tegelev Karl Martin Volver esikoha sporditalendi kategoorias. Samal aastal pälvis valgamaalane Mare Vahtre teadustalendi kategoorias teise koha stipendiumi. 2011. aastal sai teise koha sporditalendi tiitli Artti Aigro,» rääkis Lehtmäe.

Kokku antakse 5.–12. klassi õpilastele välja 25 stipendiumi.

«Nelja aasta jooksul oleme stipendiumiga tunnustanud noori kõikjalt üle Eesti. Kuigi avaldusi tuleb rohkem just suurtest linnadest, võib kindlalt öelda, et andekaid noori sirgub väga erinevaist paigust ja tiitlid ei jagune vaid keskustest pärit kandidaatide vahel. Tänavusele konkursile laekus avaldusi kõigist maakondadest, aktiivseimad on Harjumaa, Tartumaa, Pärnumaa ja Ida-Virumaa noored,» rääkis Lehtmäe.

Stipendiumikonkursi žüriisse kuuluvad muusik Tomi Rahula, AHHAA teaduskeskuse juht Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar ning Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindaja on Ty Lehtmäe.

Lõppvooru pääsenute nimed avalikustatakse 26. oktoobril. Võitjad kuulutatakse välja 14. novembril toimuval pidulikul auhinnagalal.

Maxima Eesti ellu kutsutud konkursil tunnustatakse noori viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent. Igas valdkonnas tunnustatakse tugevaimat kandidaati tiitliga «Tulevikutalent 2015», millega kaasneb 600eurone ühekordne stipendium.

Lisaks antakse igas kategoorias välja neli teist kohta. Teise koha nominentide stipendium on 450 eurot, mis makstakse võrdsetes osades välja üheksa kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles