Kuidas olla oma rahale arukas peremees?

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor Mark Kantšukov
Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor Mark Kantšukov Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuidas oma rahaga toime tulla nii, et kõik eluoluks tarvilik olemas ja arved makstud oleks, kuid samas ka unistuste elluviimiseks jätkuks? Näpunäiteid jagab Mark Kantšukov Tartu Ülikooli majandusteaduskonnast.

Kuigi rahateema on alati aktuaalne, on see samas probleemirikas. Raha on kas liiga vähe või liiga palju või pole seda just siis, kui kõige pakilisemalt tarvis. «Hakake pidama oma isiklikku eelarvet. See aitab teil aru saada oma kuludest ja sissetulekutest, neid analüüsida, jõuda arusaamisele, kas kõik väljaminekud on ikka põhjendatud,» rääkis lektor Mark Kantšukov täiskasvanud õppija nädalal Valgamaa kutseõppekeskuses huvilistele.

Juttu tuli eraisiku rahaasjade korraldusest. «Inimene puutub kokku kolme liiki otsustega: tarbimisotsused, sissetulekuallikaga seotud ja investeerimis-säästmisotsused,» selgitas Kantšukov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles