Kirikuvandaalid üritasid tehtut varjata?

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiriku ees maas sees asuvat prožektorit oli nähtavasti üritatud raskete kividega sisse lüüa, kuid tugev klaas pidas hoopidele vastu.
Kiriku ees maas sees asuvat prožektorit oli nähtavasti üritatud raskete kividega sisse lüüa, kuid tugev klaas pidas hoopidele vastu. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Eelmise nädala kolmapäeval murdsid Hargla kirikusse sisse ja vandaalitsema viis alaealist poissi, kes end hiljem kirikuorelis peitsid. Koguduse liikme sõnul on pühakotta vahepeal jälle sisse murtud – seekord ilmselt eesmärgiga tehtut varjata.

«Kõik need asjad on vahepeal tagasi kappidesse surutud,» rääkis Hargla koguduse aseesimees Katrin Rogenbaum pühapäeval kiriku käärkambris asuvatele kappidele osutades. Paberid, dokumendid ja raamatud puhkasid tõepoolest kapiriiulil reas, kuigi alles kolmapäeval olevat need mööda põrandat laiali olnud. «Kes see muu olla sai kui keegi neist,» järeldas Rogenbaum, kes ise arvas, et ju siis soovis keegi oma laamendamise jälgi peita.

Naise sõnul olid nad lõhutud akendele alles eelneval päeval katted ette löönud, kuna keegi ei uskunud, et mõni veel sinna sisse murdma tuleks. Kusjuures vaadates paarikümne sentimeetri laiust aknaruutu, mille kaudu kirikus käidi, tekib tõsine küsimus, kuidas sealt üldse keegi sisse mahtus. «Libedad poisid küll,» muigasid kiriku ümbert lõhutud klaasi kokku korjama tulnud kohalikud, nende seas Taheva vallavanem Monika Rogenbaum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles