Tühja kõhtu saab aidata täita kolmes maakonna linnas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga vabatahtlik koguja.
Toidupanga vabatahtlik koguja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel reedel ja laupäeval – 16. ja 17. oktoobril – on kõigi 14 Eestis tegutseva toidupanga vabatahtlikud abilised taas oma piirkonna kauplustes, et pakkuda igaühele võimalus toetada kohalikke vaesuses elavaid lastega peresid.

Kuupäevade valik pole juhuslik: samadele kuupäevadele langevad kaks toidupankadele märgilist tähtpäeva. 16. oktoober on rahvusvaheline toidupäev (World Food Day) ja 17. oktoober rahvusvaheline vaesuse vastu võitlemise päev (International Day for the Eradication of Poverty).

«Nii toidu raiskamise probleem kui vaesus on meie ühiskonnas mõlemad päris valulikud teemad. Inimesed kogevad raskusi üksinda, aga muutus algab üldisest tähelepanust ja märkamisest,» nendib Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson.

«Me püüame väikseid märke. Kõnekas on kasvõi näiteks see, et Tallinnas on sellel korral üllatavalt palju ettevõtteid ja organisatsioone oma meeskondadega osalemas. On vanu tegijaid, aga eriti palju on uusi,» lisas ta.

Debüüdi teevad tema sõnul Sõpruse kino inimesed ja tarmukas MyFitnessi meeskond. «Kodanikuühiskonna Sihtkapital ehk KÜSK on Toidupanga aitamise tõsiselt ette võtnud. Esimeste hulgas registreerus taas Briti suursaadik oma tiimiga ning nad on kaasa kutsunud ka Briti-Eesti kaubanduskoja inimesed. Samuti pidasid oma lubadust appi tulla vastloodud venekeelse kanali ETV+ hommikuprogrammi saatejuhid. Tõesti, see on tore!»

Kollektiive, kust Toidupangale appi tullakse, on veelgi. Juba mitmel toidukogumispäeval kaasa löönud Janek Hintsov, kes töötab kinnisvarahooldusfirmas Done, on teinud vabatahtlike meeskondade komplekteerimisel suurepärase töö ja tema abil on saanud mehitatud mitu kauplust. Samuti on oma meeskondadega väljas sellised ettevõtted nagu Begin.ee ja RE/MAX Estonia. Ka kindlustusfirma CompensaLife on oma tiimiga appi tulemas.

Punastes põlledes Toidupanga vabatahtlikud jagavad toidukogumispäevade ajal kauplusekülastajatele infot ning võtavad vastu Toidupanga jaoks ostetud toidukauba. Tegutsetakse ajavahemikus kell 12–18, kuigi paaris kaupluses alustatakse veidi varem.

Kokku osaleb 38 kauplust 19 erinevas linnas. Valgamaalt on osalemas Otepää Konsum, Tõrva Kevade pood ja Valga Rimi.

Kõik, kes on valmis Toidupanga tööd püsivalt toetama, saavad seda teha annetuskeskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades regulaarselt Toidupanga annetustelefonidele:

900 9005 – annetad 2 eurot

900 9010 – annetad 8 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles