Politsei pidas kinni kirikus vandaalitsenud alaealised

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hargla kirik
Hargla kirik Foto: /Valgamaalane

Eile, 14. oktoobril kella 18.10 paiku sai politsei teate, et Taheva vallas on sisse murtud Hargla kirikusse. Ajal, kui kõne häirekeskusesse tehti, nägi teataja jätkuvat liikumist ja kuulis ka kirikust hääli tulemas. Sündmuskohale saabunud politseipatrull pidas kinni viis alaealist poissi, kes olid kirikus vandaalitsenud. Lõhutud oli aknaid, ka olid kiriku küünlad aknast välja visatud.

Politsei selgitas välja, et alaealised poisid, neist noorim üheksa-aastane ja vanimad 12aastased, olid kained. Esialgu fikseeriti sündmuskohal tekitatud kahju, võeti vandaalitsejatelt andmed ja esmased ütlused ning anti nad seejärel üle lastevanematele. Lõhkumisega tekitatud kahju on väljaselgitamisel. Noortega tegeleb edasi noorsoopolitsei.

Valga piirkonnapolitseinik Aleksander Zemskov ütles, et sageli on noorte vandaalitsemise põhjuseks huvitegevuse puudumine. «Oma tegu põhjendatakse igavusega ning kui sinna juurde lisada ka kambavaim, tulevadki »helged« mõtted, mida oma vaba ajaga pihta hakata,» kõneles Zemskov.

Kogu loo positiivsemat poolt näeb Zemskov aga tähelepanelikus elanikus, kes ei jäänud ükskõikseks, kui kirikus kahtlast tegevust märkas, ning sellest politseile teada andis. «Antud juhul aitas kiire kõne häirekeskusele jõuda jälile, kes kiriku vara lõhkus, ning saame edasi tegeleda ka noortega, et nende käitumist seaduskuulekusele mõjutada,» selgitas Zemskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles