GALERII: Tõrva eakad pidutsesid koos noortega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate päeva tähistamine Tõrvas
Eakate päeva tähistamine Tõrvas Foto: Erakogu

Tõrva pensionäride selts Eluratas tähistas 10. oktoobril üheskoos eakate päeva. Peost võttis osa ligi 70 kohalikku eakat.

Üritus algas traditsiooniliselt piduliku tseremooniaga, mille käigus austati viimase poolaasta juubilare. Sel korral oli nendele esinema kutsutud noorte muusikalitrupp MTÜ Kungla osakesega nende muusikalisest etendusest «Robin Hood ja mehed sukkpükstes». Järgnesid luuletused elust, kodust ja armastusest Romet Pilleri ja Teve Rajametsa esituses.

Juubilaride austamistseremoonia korraldas Tõrva noortevolikogu esimees Triin Jaansalu, kes juba teist korda enda eestvedamisega noored ja eakad üksteisele lähemale toob. Õnnesoove juubilaridele edastasid veel linnapea Maido Ruusmann koos abilinnapea Piret Karuga, Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Agu Kabrits ning Tõrva avatud noortekeskus koos noortevolikoguga.

Pidu jätkus ansambli Lycille meeleolukate muusikapalade saatel, mis eakad tantsuplatsile jalga keerutama meelitasid. Lisaks oli peole üllatuskülaliseks kutsutud Küla Karla, kes humoorikate juttudega kõigile naeru suule tõi.

Eluratta seltsi liige Eda Midri sõnas, et see on äärmiselt tore üritus, mis liidab meid kõiki ühte. «Tore on koos käia. Kõige toredam osa peost oli ikka noorte esinemine. See on meile, eakatele, oluline, et noored koos vanema põlvkonnaga saaksid hästi läbi ja hindaksid üksteist.»

Triin Jaansalu sõnas, et kui kevadel pöördus Eluratta seltsi juhatuse liige Tiiu Vips noortevolikogu poole palvega, et noored neid aitaksid juubilaride õnnitlemisel, haaras ta teiste liikmetega härjal sarvist.

«Meie arvates on see lihtsalt suurepärane viis ühendada noored eakatega. Kuna nemad kaasavad meid enda ürituste läbiviimisesse, on ka meil tekkinud mõtteid, kuidas koostööd veelgi arendada. Näiteks plaanime talvisesse Tõrva Raadio programmi luua »Väärikate klubi« saate, mida veaksid eest just eakate seltsi liikmed. Oleme kõik ikkagi ühe linna inimesed ning üksteise aitamine ja kaasamine on minu arvates igati loomulik,» sõnas Jaansalu.

Eluratta seltsi liige Ilma Kuum ütles samuti, et üritus oli taas väga tore ning kõige enam meeldis MTÜ Kungla esinemine.

«Ürituse korraldamise on võtnud oma südameasjaks Tiiu Vips, tänu kellele on ühiste pidude traditsioon jätkunud ning peod just nii meeldejäävaks kujunevad,» lisas Tõrva avatud noortekeskuse juhataja Sandra Viljumson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles