Linnapea ja ettevõtjate kohtumisel kerkis üles mitu ideed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vanalinna ajalooline 8.kvartal.
Valga vanalinna ajalooline 8.kvartal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnapea Kalev Härk kohtus 5.–9. oktoobrini aset leidnud ettevõtlusnädala käigus nii Valga suurimate tööandjate kui kesklinnas tegutsevate ettevõtjatega.

Kolmapäeval, 7. oktoobril kohtusid linnapea ja ettevõtjad linnavalitsuse eestvedamisel traditsioonilisel hommikusöögil «Et Valgas oleks hea elada», mis seekord leidis aset jaamahoones. Linnapea andis ülevaate ettevõtluskeskkonda puudutavate töösolevate projektide ja tegevuste kohta ning tutvustas tulevikuplaane seoses tööstusaladega. Lisaks arutleti kesklinna arendamise üle.

Arutelul osalejad leidsid, et kesklinna piirkond vajab laiemalt planeerimist ja arendamist, sest sealsed ettevõtted ei paista silma ning teisalt on kesklinn muutunud transiidikoridoriks, mis pärsib omakorda ettevõtjate tegevust.

Ühe lahendusena pakuti välja liikluse ümberkorraldamist, mis võimaldaks äridel oma tegevust tänavale laiendada ja muuta linnaruum atraktiivsemaks. «Kesklinn peab olema inimeste, mitte autodele. Linnakodanikule ja külastajale peab looma võimaluse kesklinnas aega veeta,» tõdes linnapea Kalev Härk.

Ettevõtjadki nentisid, et noortel spetsialistidel ei ole võimalusi töövälisel ajal meelt lahutada. Kohaletulnud leidsid, et kultuurse ajaviite mitmekesisus on oluline ning kui seda ei jätku, langeb Valga atraktiivsus noorte töötajate hulgas. «Uus keskväljak loob võimalused ürituste korraldamiseks ja samuti arendatakse edasi ka Pedeli poolsaare kommunikatsiooniühendusi,» selgitas linnaarhitekt Jiri Tintera.

Neljapäeva, 8. oktoobril sai alguse uus kohtumiste sari «Kesklinn särama», kuhu olid oodatud kõik kesklinnas tegutsevad ettevõtjad. Kuigi osalejaid oli vähe, oli arutelu viljakas ning asjalik.

Ka seda kohtumist alustas linnapea lühikese ettekandega tulevastest projektidest, seejärel tehti tutvumisring ning siis algas arutelu kesklinna arengu teemadel. Üles kerkis mitu ideed, nende seas näiteks vanade ja koledate reklaamide eemaldamine, kesklinna parkimisprobleemide lahendamine, reklaamilahenduste võimaluste tutvustamine ja linnavalitsuselt üleskutse tegemine ettevõtete reklaamimiseks.

Kohtumise lõpus otsustati ühiselt, et linnavalitsus hakkab tegelema nende ideede elluviimisega, mis on linnajuhtide võimuses. Kuna ettevõtjad jäid üritusega rahule, siis otsustati, et sellest saab uus traditsioon. Järgmine kohtumine «Kesklinn särama» on plaanis korraldada 2016. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles