Hiiliv haldusreform – kes otsustab sinu elukoha tuleviku?

, Palupera vallavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermo Kruuse
Ermo Kruuse Foto: Erakogu

Haldusreform on olnud kõne all aastaid. Kui senimaani on ühinemised ja liitumised olnud vabatahtlikud, siis nüüd see kahjuks nii enam ei ole. Väikesed omavalitsused on kohustatud ühinema ja tingimused seatakse vabariigi valitsuse määrusega, mis loodetakse vastu võtta selle aasta novembris.

Eks tingimused tulevad mitmetahulised, kuid üks kohustuslik tingimus on elanike arv – räägitud on minimaalselt 5000 elanikust omavalitsuse kohta.

Palupera vallas on rahvastikuregistri andmetel 1. jaanuari 2015 seisuga 1091 elanikku, mis on alla kehtestatava piirnormi ning seetõttu ei saa vald üksi jääda. See sunnibki otsima võimalusi, kellega koos vallaasju tulevikus edasi ajada. Kuigi see on suuresti sunnitud olukord, paraku pääsu pole ja ühineda või liituda tuleb. Jääb vaid küsimus: kuidas ja kellega liituda tahame?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles