Militaarpargis käis lahing lahingu otsa

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline Valga militaarfestival on saanud tuntuks ka väljaspool Eestit ja kogunud aastate jooksul suurt populaarsust. Sel aastal sai näha ka Põhjasõja näidislahingut.
Rahvusvaheline Valga militaarfestival on saanud tuntuks ka väljaspool Eestit ja kogunud aastate jooksul suurt populaarsust. Sel aastal sai näha ka Põhjasõja näidislahingut. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvele tagasi vaadates tõdeb mõnigi maakonna turismiedendaja, et ennast tuleb paremini tutvustama õppida. Kui Valga muuseumis oli suvine hooaeg unine, siis militaarteemapargil jagus tegemisi kuhjaga.

Valga muuseumi direktori Andres Rattasepa sõnul möödus suvi vaikselt. «Muret teeb, et suvi on täitmata. Siis satuvad muuseumisse vaid juhukliendid ning eakate grupid. Sihtrühm ongi meil praegu lapsed, õpilased ja pensionärid, turiste ja töötavaid linnakodanikke käib vähe,» nentis Rattasepp. Septembri seisuga on külastajaid olnud üle kolme tuhande.

Muuseumi juht on täis tahtmist olukorda muuta. Et oma tegemisi laiemalt tutvustada, on muuseumil plaanis minna Tallinna mardilaadale ja ka Helsingi käsitöölaadale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles