Viuaasta kangelased lähevad ära

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kordian enne rändele asumist Põlvamaa lääneservas.
Kordian enne rändele asumist Põlvamaa lääneservas. Foto: Urmas Sellis

Sügisene linnuränne on täies hoos, teiste rändlindudega lahkub ka enamik meie viudest. Eesti ornitoloogiaühingu teatel on viuaastal võimalik nende rännet jälgida ka virtuaalselt, sest kaks Põlvamaalt pärit isast hiireviud kannavad GPS-saatjaid. Esimene neist on juba kevadest tuttav viu Villu, teine tänavu kevadel koorunud noorlind Kordian. Omavahel sugulased nad siiski ei ole.

Esimesena alustas sügisrännet noor Kordian, kes lahkus oma koduste põldude ja metsatukkade vahelt 5. oktoobril. Esialgu suundus ta otse lõunasse, aga Läti piiril korrigeeris suunda pisut edela poole. Kahe päevaga on ta jõudnud Leetu, kus teeb peatuse sealsete hiirte degusteerimiseks. Villu on veel oma pesitsusterritooriumil, kuid et ta mullu alustas rännet juba

4. oktoobril, tasub tal nüüd hoolega silma peal hoida. Aga mine tea, võib-olla teeb Villu meile üllatuse ja jääb hoopis Eestisse talvituma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles