Vana raud teeb muuseumirahva õnnelikuks

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga militaarteemapark, uued eksponaadid, vanad sõidukid, vana raud, muuseum Pikk 16.
SA Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon

Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Valga militaarteemapark, uued eksponaadid, vanad sõidukid, vana raud, muuseum Pikk 16. SA Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsioon sai hiljaaegu 15. sünnipäevaks uhke kingi – nende välieksponaatide kogu täienes kuue võimsa sõiduki võrra. Seda tänu Eesti Kaitseväe ja Eesti sõjamuuseumi kaasabile.

Uustulnukaid tutvustava ringkäigu tegid Valgamaalasele asutuse juht major Meelis Kivi ja relvur-tehnik Raivo Rüütel – mehed, kellel kingiks saadud vana militaartehnika silmad särama pani. «Ütleme nii, et sünnipäev oli kingitusterohke sel aastal. Juba see oli suur asi, et tanki saime käima,» on Kivi rahul juubeliaasta tegemistega.

«Oleme pikka aega taotlenud kaitseväe unikaalsemaid sõidukeid, mis võetakse igapäevasest kasutusest maha. Kogu protsess käib väga range korra alusel, kaitsevägi saab seda tehnikat anda ainult läbi Eesti sõjamuuseumi. Nüüd on nad siin!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles