Puud ohustavad möödujaid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka need puud said siiani möödujaid hädaohuga ähvardada, kuna neil on õnnestunud kasvada kahe maaomaniku valduste piiri peale.
Ka need puud said siiani möödujaid hädaohuga ähvardada, kuna neil on õnnestunud kasvada kahe maaomaniku valduste piiri peale. Foto: Lea Margus

Taagepera lossi lähedal seisavad juba aastaid surnud puud, mis muutunud liiklejatele väga ohtlikuks. Leida isikud, kes asjaga tegeleks ja puud maha võtaks, osutus arvatust raskemaks.

Oma aja ära elanud ja selle tõttu ohtlike puude maha võtmine on ikka olnud maaomaniku mure. Alati ei ole aga sugugi üheselt selge, kellele kuulub lõpuks näiteks tee kohal kõrguv või majale peale kukkuda ähvardav puu. Teinekord on see ka lausa sentimeetrite küsimus.

Sarnaste, juba aastaid Taagepera lossi lähedal riigimaantee kõrval seisvate surnud puude pärast valutab südant kohalik elanik Juhan Tamberg. Pikki aastaid Taagepera metskonna metsaülemana töötanud mees rääkis, et kohaliku turismimagneti läheduses kõrgub tee ääres mitu suurt kuivanud puud, mis nüüdseks tema hinnangul juba väga ohtlikud – ja võib kindel olla, et põline metsamees teab, mida räägib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles