Terviseamet koos ravimiametiga jätkab juhtumi uurimist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiiniga, mida Valga põhikooli õpilastele manustati, on nii ravimiameti kui terviseameti kinnitusel kõik korras.
Vaktsiiniga, mida Valga põhikooli õpilastele manustati, on nii ravimiameti kui terviseameti kinnitusel kõik korras. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga põhikoolis toimunud laste vaktsineerimisele järgnenud reaktsioonid võisid olla tingitud kas psühhogeensest reaktsioonist või olla käsitletud kui vaktsiini kõrvaltoimed, andisid teada terviseamet ja ravimiamet. Välistada ei saa mõne nakkushaiguse koosesinemist, mistõttu on terviseamet andnud lastega tegelevatele tervishoiuteenuse osutajatele soovituse uurida lapsi ka noroviirusnakkuse suhtes.

Terviseameti ja ravimiameti täiendaval uurimisel oli tuvastatud, et kasutatud vaktsiin oli transporditud ja säilitatud vastavalt nõuetele ehk temperatuuril +2 kuni +8 C. Vaktsineerimisele eelnes laste tavapärane nõutud läbivaatus, mille käigus vaktsineeritutel vastunäidustusi ei tuvastatud ning kaasuvaid haigusi ei esinenud.

Varasemad vaktsineerimised lastel on tehtud. Vaktsinatsiooni läbiviinud õde oli saanud ka vastava koolituse. Vaktsineerimise juures viibis arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles