Valga ettevõtluspäeval sai kuulda ettevõtjate edulugusid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede hommikul Valga kultuurikeskuses alanud Valgamaa ettevõtluspäeval ärgitatati inimesi ettevõtlusega algust tegema. Oma firma tegemistest rääkisid kohalikud ettevõtjad.

Päeva esimesel poolel rääkis Valgamaa arenguagentuuri juht Rein Org agentuurist kui maakonna ettevõtjate partnerist. Koolitaja Andro Kullerkupp peatus ettevõtlust mõjutavatel trendidel. Koolitaja ja päeva juht Elmo Puidet rääkis teemal «Oluline ei ole, mida sa tead, vaid keda sa tead – koostöövõrgustik ja selle tähtsus».

Pärast lõunapausi said sõna maakonna ettevõtjad. Oma lugusid rääkisid  Koldehunt OÜ omanik Siim Säre, KU Events omanik Katrin Uffert ja Showtech OÜ omanik Tõnu Karpov.

Mees alustas ettevõtlusega kolm aastat tagasi. Enne seda töötas ta Tartus tehases tavatöölisena, hiljem vahetusemeistrina. Kuigi palk oli hea, oli töö igav ja linnaelu muutus vastumeelseks. Koos perega kolis ta Lüllemäele, võttis ennast arvele töötukassas, läbis pottsepa kursused ja õppis juurde ka korstapühkija töö ning asutas oma ettevõtte.

Nüüd teeb mees lisaks korstapühkija tööle unikaalseid ja omanäolisi küttekoldeid. „Ettevõtjana on vabadust enam, rahulolu on tähtsam,“ ütles Säre.

Uffert tuli Moskvast Eestisse elama kaks aastat tagasi. Poolteist aastat tagasi läbis ta ettevõtluskoolituse ja alustas tööd pulmakorraldajana. „Endasse tuleb uskuda ja mõelda tuleb suurelt, igal inimesel on ideid, neid tuleb ära proovida, et saada teada oma tugevused,“ ütles Uffert.

Tõnu Karpovi ettevõte Showtech OÜ pakub heli-, video- ja valgustehnika lahendusi ning laenutab ja paigaldab kontsertlavasid ja tribüüne. „Nutikus, iseseisvus, ettevõtlikkus ja rahvusvahelisus on need märksõnad, mis iseloomustavad edukat ettevõtet,“ ütles Karpov.

Päev jätkus ettevõtjate paneeldiskussiooniga «Äri teevad inimesed». Töötoas, mida viis läbi Andro Kullerkupp, arutleti teemal, kuidas leida ja arendada äriideed. Päeva lõpetas koolitaja Puidet, kes võttis arutelu alla enesekindluse ja motivatsiooni.

Valgamaa ettevõtluspäeva viisid koostöös läbi EAS, BDA Consulting OÜ ja Valgamaa arenguagentuur. Ettevõtluspäev oli töötoalaadne inspiratsioonisündmus, kus oli hea võimalus kohalike ettevõtjatega kohtuda, jagada kogemusu ning õppida teistelt.

Sündmust rahastati Euroopa Liidu sotsiaalfondist. Piirkondlikud ettevõtluspäevad said teoks üheksandat korda ning hõlmavad kõiki Eesti maakondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles