Valgamaa austab abielupaare

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
foto on illustreeriv.
foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Traditsiooniline austamisgala Valgamaa abielupaaridele, kellel täitus või täitub tänavu 25, 50 või enam abieluaastat, leiab aset 6. novembril Valga kultuurikeskuses.

Õhtul, mis kannab pealkirja «Kaunimad aastad», pakutakse abielu traditsioonide hoidjatele kontserti ja kaetud on tordilaud. Abielupaarid saabuvad saali pulmamarsi saatel. Kõik saavad väikse meenena kingituseks foto, mis tehakse paaridest vahetult enne kontsertaktust.

«Eesmärk on tunnustada ja väärtustada abielu ja peretraditsioone ning teha kummardus neile, kes pikkade aastate möödudes on hoidnud abieluväärtust siinsel tuulepealsel maal. Seega, head lapsed ja lapselapsed, andke teada oma vanematest, kes üheskoos abielus olnud 25, 50 või enam aastat,» ütles Valga maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Anne Puller.

Korraldajad paluvad abielupaaridel endast eelnevalt teada anda. «Küsime registreerujatelt nime ja infot selle kohta, kus ning millal abielu sõlmiti. Seda ikka ürituse paremaks organiseerimiseks,» lisas Puller. Osalemiseks saab ennast kirja panna 30. oktoobrini.

Abielupaaride austamisgala käigus tunnustab maavanem ka Valgamaa aasta isa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles