Liigub jutt uuest pagulaskeskusest

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdseks tegevuse lõpetanud Helme sanatoorne internaatkool ehk Pokardi kool Tõrva vallas
Nüüdseks tegevuse lõpetanud Helme sanatoorne internaatkool ehk Pokardi kool Tõrva vallas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalasega võttis hiljuti ühendust kodanik, kes palus meil uurida, kas tõesti plaanitakse Tõrva külje all asuvate endise Helme sanatoorse internaatkooli tühjalt seisvatesse hoonetesse uut pagulaskeskust. Vähemalt sellised kuuldused levivat «küla peal» juba pikemat aega.

Vihjaja tunnistab, et pagulasteema kütab kirgi kõikjal Eestis ning sellest tulenevalt on külajutud kerged tekkima. Samas olevat viimasel ajal lisaks külajuttudele endise koolihoone juures märgata kahtlast tegevust – turvakaamerate paigaldust. «Kellele see hoone kuulub ja kas tõesti?» küsib ta kirjas ning arvab, et nii suure hoone puhul ei saaks ometigi rääkida paarist perest.

Helme vallavanema Tarmo Tamme jaoks ei tulnud kuuldus üllatusena: «Nalja visatakse ikka ja ka minu käest on küsitud, kas järgmine pagulaskeskus tuleb Helmesse või Pokardisse (Kirikuküla rahvapärane nimi – toim).» Samas ei teadnud Tamm muud, kui et Riigi Kinnisvara ASile kuuluval objektil viidi eelmisel nädal läbi mingit sorti politseiõppus, millest ka valda teavitati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles