Ossinovski: me ei saa jätta partnereid üksi ja loota samas ise abile

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas reedel aset leidnud vestluses tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovskiga tuli jutuks ka pagulaste probleem. Ministri sõnum oli selge: inimlikust seisukohast tuleb mõista, miks need inimesed meie tuge vajavad.

«Pagulaskriis on viimasel aastal võimendunud väga jõhkraks. See on erakordne olukord Euroopas, kuna umbes 10 000 inimest siseneb Euroopa Liitu päevas ja seda pole 60–70 aastat olnud. Samuti polnud keegi selleks päris valmis,» rääkis minister.

Praegune minister oli enda sõnul juba nelja aasta eest kindel, et tulevikus ootab ees solidaarne pagulaste ümberjaotamine. «Euroopasse tuli siis palju paadipõgenikke ning Kreeka ja Itaalia ägasid selle mure all.» Ossinovski sõnul ütles Eesti riik tookord: me ei võta kedagi, kuna see pole meie asi. «Kui me siis oleksime olnud piisavalt targad ja võtnud näiteks igal aastal 10–20 inimest, oleksime praeguses kvoodijaotuses saanud väiksema hulga. Need riigid, kes tookord vabatahtlikult inimesi võtsid – kvootide puhul arvestati sellega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles