Juhtkiri: Märka õpetajat

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Juba väiksest lapsest peale tahetakse sageli õpetajaks saada. Eks see on ju ka mõistetav – üks esimesi eeskujusid peale oma lähedaste ongi sageli lapse jaoks õpetaja. Kindlasti on palju neid, keda võiks nimetada Õpetajaks suure algustähega. Ilmselt kuuluvad siia gruppi need, kes suudavad rohkemat, kui nende amet otseselt nõuab. Nagu näiteks laupäevases Valgamaalases ütlesid kaks Valga koolide õpetajat: lastesse peab suhtuma austuse ja hoolega, olema neile hea sõber ja nõuandja.

Valga maakonna aasta õpetajaks valiti seekord Virve Sinisalu Valga põhikoolist ning riikliku tunnustuse pälvis sama kooli pedagoog Pille Olesk, kes sai aasta põhikooliõpetaja austava tiitli.

Nominente esitati Valgamaa aasta õpetaja konkursile 13 õppeasutusest kokku 30, sealhulgas Valga põhikoolist lausa 13. Kuna igas koolis töötavad tublid pedagoogid, tekkis lehetoimetuses küsimus, miks paljudest koolidest siiski ühtegi kandidaati ei esitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles