Valgamaa kutseõppekeskus tegi saiakonkursil puhta töö

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kaheksandat korda viib segakoor Rõõm Mihklilaada raames läbi koduveini, kodusaia ja -leiva konkursi ja degusteerimise.

Sel  korral osales rekordarv veini- ja leiva-saiameistried.Erinevaid leivasorte oli kohale toodud 17, saiasorte viis ja koduveine 16.Maitsta sai kanepi, sibula-juustu, saialille-rohelise tee, piparmündi-õuna ja kodusaia.Leivasorte oli aga veelgi rohkem. Degusteerida sai puuvilja, suitsuliha-küüslaugu,kapsa-,rukki-,basiiliku-murulaugu,banaani-rukkileiba,seemne-,kanepi-,viigimarja-datli-pohlaleiba.

Rikkalik valik oli välja pandud ka koduveine.Maitsta sai õuna,aroonia, rabarberi-maasika, apelsini, pihlaka-õuna ja sõstraveine.Erilise maitsega olid aga angervaksa ja kuusevõrse vein.Koduveine hindas asjatundlik žürii, kuhu kuulsid Maie Rattasepp, Marika Kütt ja Raul Trompe.Sekretäritööd tegi Jane Zuppur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles