Metsnikul valmib Kaitseliidu moodsaim lasketiir

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Valgamaa maleva relvur Ants Kronberg ja Kaitseliidu peastaabi väljaõppe osakonna vanemveebel Imre Õim (esiplaanil) laskeala teisaldatavat seina kontrollimas.
Kaitseliidu Valgamaa maleva relvur Ants Kronberg ja Kaitseliidu peastaabi väljaõppe osakonna vanemveebel Imre Õim (esiplaanil) laskeala teisaldatavat seina kontrollimas. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Valgast Tõrva suunas sõites hakkavad Jaanikese küla veerel silma tee ääres olevad kollased tulbad noolte ja mõningatel juhtudel ka lisatahvlitega. Tegemist on Kaitseliidu Valgamaa maleva Metsniku harjutusalaga, kus viiakse läbi laskeharjutusi ning taktikalisi harjutusi ja õppusi üksikvõitleja õppest linnalahinguteni välja.

Praegu on aga seal käimas mastaapsed ehitustööd ning valmimas on Kaitseliidu moodsaim lasketiir. Oktoobri lõpus valmib Metsniku 300meetrise lahtise tiiru esimene etapp. Kohe hakatakse pihta ka teisega, mille käigus valmib lisaks varjualuste kompleksidele, parklale, puurkaevule ka lasketiiru piirdeaed koos väravatega.

Et tegemist on Kaitseliidu harjutusalaga, kus laskmiste ajal vinguvad kuulid ning õppuste ajal võivad toimuda ka lõhketööd, on ala piiratud kollase-mustatriibuliste postidega. Postidel on nooled, mis näitavad, kuhu suunda postist jääb ohuala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles