Valgamaal nüüd esimene päris oma aabits

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaal on nüüd oma keskkonna-aabits. Selle valmimisele aitas kaasa väga palju osapooli: alates kooliõpilastest ja õpetajatest ning lõpetades ametnikega.

Maakonna esimese aabitsa tõid asjaosalised avalikkuse ette eile Valgamaa kutseõppekeskuses. Kaua tehtud kaunikene – just nii võib selle kohta öelda. Teos annab väga hea ülevaate maakonna kaunimatest parkidest, jõgedest, järvedest, mägedest ja teistest vaatamisväärsustest. Iga tähe all tutvustatakse mõnd Valgamaale olulist keskkonnaobjekti. Lühiülevaated paikadest vahelduvad luuletuste, joonistuste ja fotodega.

Aabitsas on info kõigi maakonna 13 omavalitsuse vaatamisväärsuste kohta. Koostamise käigus korraldati koolilastele loovkonkurss, milles osalejad esitasid maakonna vaatamisväärsuste kohta jutukesi, illustratsioone ning fotosid. Laste loomingul põhinev aabits sisaldab töid rohkem kui 80 lapselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles