Vahva pärandinäitus jõudis Hummuli rahvamajja

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hummuli rahvamaja saalis mõeldi ja arutleti Eesti vaimse kultuuripärandi ilmingute üle. Külalised rahvakultuuri keskusest aitasid nähtavale tuua just seda kultuuripärandit, mis on meie elu osa, kuid nii tavaline, et me isegi ei märka seda.

Anneliis Kõiv ja Leelo Isidora Viita, kes sel korral rahvakultuuri keskuse näitust tutvustasid ja pärandist rääkisid, kutsusid rohkem tähelepanu pöörama igapäevastele, kodust kaasa saadud või kogemuste teel omandatud teadmistele ja oskustele, sest see ongi pärand. Samuti need kombed ja tavad, mis pere- ja kogukonnas au sees, mille oleme oma esivanematelt pärinud, kuid mis meile nii enesestmõistetavad.

Kuulama tulnud Hummuli põhikooli õpilased said teada, et pärand on seegi, kui oskame pesu kuivama riputada või puid riita laduda – sest kuidas me muidu seda oskaks. Need kõik on põlvest põlve edasi antud oskused, nagu ka teadmised esivanemate uskumustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles