Klaveriorkestri kontsert tõi muusikakooli saalitäie kuulajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva õhtul astusid Valga muusikakoolis rahva ette  kaheksa suurepärast pianisti, kes mängisid saali keskele paigutatud  neljal klaveril ja 16 käel.

Kaheksast pianistist koosnev klaveriorkester on asutatud 2002.aastal, mil tehti debüüt Tallinna rahvusvahelisel pianistide festivali l“Klaver“. Klaveriduod Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske, Kai Ratassepp ja Mati Mikalai, Piret ja Lauri Väinmaa ning Reet Kopvillem-Ruubel ja Piret Habak näitasid rahvale oma võrratut ja meisterlikku klaverimänguoskust.Lisaks kõrgel tasemel mänguoskusele oli nauditav vaadata ka pianistide omavahelist koostööd.

Esitamisele tulid Wolfgang Amadeus Mozarti, Carl Maria von Weberi, Edvard Griegi,Astor Piazzolla,Aram Hatšaturjani ja Richard Wagneri teosed. Eriti võimsalt ja uhkelt kõlas Bedrich Smetana sümfooniline poeem  „Richard III“ op.11, mille seade kaheksale pianistile on teinud helilooja ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles