Vanema õlule jääb asjatundjate nappusel tihti liigne koorem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indeks arvestab riikide järjestamisel oodatavat keskmist eluiga, haridustaset ja sisemajanduse kogutoodangu (SKT) näitajat ühe elaniku kohta.
Indeks arvestab riikide järjestamisel oodatavat keskmist eluiga, haridustaset ja sisemajanduse kogutoodangu (SKT) näitajat ühe elaniku kohta. Foto: graafika: www.vecteezy.com

Valgamaa Rajaleidja keskusest on saanud koht, kus saavad abi nii lasteaia- kui koolilapsed. Olukord oleks aga veelgi parem, kui koolides rohkem toetavaid asjatundjaid oleks.

Suurim murekoht on logopeedide vähesus, eriti lasteaedades. Logopeed Carmen Kruška sõnas, et kui aasta tagasi Rajaleidja keskus käivitus, ei osanud ka tema arvata, kuidas töö käima läheb.

«Nüüd võin julgelt öelda, et meid on väga vaja. Muret teeb aga spetsialistide puudus. Kui vanem tuleb lapsega, selgitan välja küll lapse vajadused, mida tuleb tal õppida või harjutada. Kuid kui lasteaias või koolis vastavat inimest pole, jääb kõik ema-isa õlule, keda vaja hakata välja õpetama,» rääkis logopeed murelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles