Linnusõbrad seavad binoklid valmis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Kinks
Riho Kinks Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Et pöörata tähelepanu lindude sügisrändele ja meid ümbritsevale linnurikkusele, leiavad sellel laupäeval ja pühapäeval taas aset rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch. Osaleda on imelihtne – tuleb neil päevil vaid lindude tegutsemist jälgida. Seda võib teha nii koduaias kui ka pikemal linnuretkel.

Mitmel pool Eestis saab osaleda ka juhendajaga linnuvaatlusel, õppida rändavaid röövlinde pildistama ning tutvuda lindude rõngastamisega. Vaatluspäevadel osalejatel palub Eesti ornitoloogiaühing nähtud liigid ja lindude ligikaudse arvu kirja panna ning võimalusel edastada andmed kiirkokkuvõtete tegemiseks juba 4. oktoobril hiljemalt kell 15ks, kasutades ühingu kodulehel olevat ankeeti.

Kes selleks ajaks andmeid edastada ei jõua, neilt ootab ühing andmeid 8. oktoobriks. Siis võib neid saata ka ühingu postiaadressil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles