Valgamaa seenepäevad kutsuvad metsa

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane kärbseseen on tänu oma pilkupüüdvale välimusele üks seenemaailma tuntumaid liike.
Punane kärbseseen on tänu oma pilkupüüdvale välimusele üks seenemaailma tuntumaid liike. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sellel nädalal leiavad Valgamaal aset traditsioonilised seenepäevad, mille käigus avaneb huvilistel võimalus seeneteadlaste juhatusel metsas käia ning oma teadmised seenemaailma kohta üle korrata. Metsa minnakse Valgas, Tõrvas ja Otepääl.

«Seenepäevade eesmärk on suurendada inimeste teadlikkust mürgistest, söödavatest ja haruldastest seentest,» ütles Valga muuseumi töötaja Kersti Salumäe, kelle sõnul koosnevad seenepäevad, mis alustavad juba homme seeneretkega Tõrvast, paljudest tegevustest – retkedest, näitustest ja programmidest. 

«Seeneretk tähendab seda, et buss korjab huvilised peale ja minnakse kuskile linna lähedale metsa ning mükoloogidega koos püütakse võimalikult palju erinevaid seeni leida ning ühtlasi endale ka koju kaasa korjata,» kirjeldas Salujõe. Kusjuures retkele tuleb ennast eelnevalt registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles