GALERII: Lapsed tutvusid toimetuse tööga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 29. septembril oli Valgamaalase toimetus ligi tunni aja jooksul täidetud sagina ja rõõmsa elevusega, kui külas olid Valga põhikooli 3. ja 5. klassi õpilased koos õpetajate Merly Tootmaa ja Sirle Veideriga.

Tegevtoimetaja Jaan Rapp rääkis lastele toimetuse tööst ja vastas rohketele küsimustele. Näiteks tahtsid külalised teada, kuidas uudised ajalehte jõuavad; mis saab, kui mõni lugu liiga pikk on; milline on olnud kõige uhkem koht, kuhu toimetus on kutse saanud ja kui hästi ajakirjanikutöö sisse toob.

Küljendaja Jüri Rüsülainen näitas lastele arvutiekraanil lugude paikapanekut küljele. Keeletoimetaja Aime Hõbejõgilt said aga lapsed teada, millised vead on kõige paremad. Ära arvasite: need, mis tegelikult lehte ei jõuagi. Kui õpetaja Tootmaa tundis huvi, kuidas heaks keeletoimetajaks saada, ei lasknud vastus end kaua oodata: "Tuleb palju lugeda ja õppida."

Reporter Lea Margus aga näitas, kuidas inimeste küsitlemine tegelikkuses käib -- torgates diktofoni õpilaste ja õpetajate nina alla ning küsides neilt, mida neile Valgamaalasest lugeda meeldib ja millest leht rohkem kirjutada võiks.

Õpetaja Tootmaa sõnul oli tore lehe tegemise protsessist osa saada. Valgamaalane aga võib omalt poolt kinnitada, et nii toredaid külalisi pole meil ammu käinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles