Soovitud abi teisel pool piiri jääb tihti saamata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumisel Valkas tõi teiste seas oma mured euroametnike ette Valga haigla ravijuht Kristel Kivisild (keskel).
Kohtumisel Valkas tõi teiste seas oma mured euroametnike ette Valga haigla ravijuht Kristel Kivisild (keskel). Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas ja Valkas viibinud kõrged euroametnikud tutvusid kaksiklinna eri poolte koostöö ja selle ees seisvate takistustega. Selgus, et kõige nutusem on seis meditsiinivaldkonnas.

Kahel päeval uurisid Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika osakonna peadirektori asetäitja nõunik Michael Ralph ja sama osakonna piiriülese koostöö üksuse juht Agnes Monfret, kuivõrd kaksiklinna eri pooled viies valdkonnas ühise linnana toimivad. Mõneski valdkonnas jagub tõsiseid probleeme.

Valga haigla ravijuht Kristel Kivisild tunnistas, et kui ideaalis võiks kõigil Valga-Valka piirkonna elanikel olla võimalus pöörduda Valga haiglasse, siis tegelikkus on teine. «Valga haiglal on valmisolek olemas. Meil on mitu läti keelt valdavat arsti ja õde, kevadest ka tugiisik. Paraku on meie haiglasse pöördumine Läti elanikele komplitseeritud, kuna nad peavad esmalt meditsiiniteenuse eest ise tasuma, hiljem riik siis kompenseerib selle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles